Over mij

Mijn motto is: streef naar balans in je leven, het brengt je welzijn en gezondheid. Dat geldt ook voor je huisdier(en).

Ik ben begonnen als praktiserend dierenarts in een reguliere praktijk. Het contact met de dieren, ze op hun gemak stellen en het aan de hand van eigen observaties en informatie van de eigenaar stellen van een diagnose, maakte het werk gevarieerd en vervullend. Dieren kunnen niet praten, maar ze kunnen veel duidelijk maken met lichaamstaal. Prachtig als een dier je in korte tijd vertrouwt en als je iets voor zijn of haar welzijn kunt betekenen.

Wat ik op den duur steeds lastiger vond, was dat ik de dieren (meestal honden of katten) slechts ten dele kon helpen. Zeker, ik kon hulp bieden bij klachten waar de eigenaar voor kwam, maar had niet de mogelijkheden om de algehele gezondheid en welzijn van het dier te verbeteren, laat staan het geestelijk welzijn. Vaak zag ik, dat de klachten weer terugkwamen.

Ik zocht naar een alternatieve benadering en vond die tijdens mijn werk als docent bij de opleiding natuurgeneeskunde voor dieren. In 1998 begon ik hier, als dierenarts, les te geven in de reguliere diermedische vakken. In de loop van de tijd werd me steeds meer duidelijk, dat de holistische benadering van natuurgeneeskunde bij mij paste. Het bekijken van het wezen in zijn geheel, zowel fysiek als mentaal, voelde voor mij heel goed. Ook groeide bij mij het besef, dat een ziekte optreedt door een disbalans in het lichaam. Het herstellen van de balans, waarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt verbeterd, was voor mij de manier waarop ik wilde werken.

In 2011 kwam ik in aanraking met de Bowentechniek. Ik was aangenaam verrast, dat zo een zachte techniek zoveel effect kan hebben. Deze holistische therapie wilde ik me eigen maken! Ik heb mijn opleiding aan de Bowenschool voltooid in 2013 en in 2016 heb ik de opleiding medische basiskennis afgerond. Sinds 2017 ben ik officieel CAM-therapeut (Complementary Alternative Medicine) om te kunnen werken met mensen. Mijn liefde voor dieren is gebleven. Om hen ook met Bowentechniek te kunnen behandelen heb ik mijn kennis uitgebreid met de opleiding Canine Bowentechniek. Mijn kennis en vaardigheden houd ik op peil met regelmatige bij- en nascholingen, waaronder diverse cursussen over de meest recente visie op hondengedrag en de manier van omgaan met honden. Deze cursussen zijn een goede aanvulling voor mijn werk als Canine Bowentherapeut.

Ik vind het prettig om de tijd te nemen voor mens en dier. Vanuit een ontspannen, open houding van de cliënt, of dit nu een mens is of een dier, heeft de behandeling immers meer effect. Van te voren houd ik een uitgebreide intake om een zo volledig mogelijk beeld te hebben van de cliënt in zijn totaliteit, zowel fysiek als mentaal om daar mijn behandelplan op af te stemmen. Het mooie van de Bowentherapie vind ik de enorme diversiteit aan klachten die je kunt behandelen, puur door op een zachte wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

 Uw privacy neem ik serieus en deze wordt gewaarborgd d.m.v. mijn privacybeleid opgesteld volgens de AVG wetgeving.

Pauline Montizaan