paulinemontizaan@gmail.com's blog

Pijn herkennen bij je hond is niet altijd makkelijk!

  • Posted on: 17 May 2021
  • By: paulinemontizaa...

GEWOON CHAGRIJNIG OF….
Tijdens een wandeling raakte ik in gesprek met een hondeneigenaar. Ze vertelde, dat haar hond zomaar tegen haar nichtje gromde toen deze haar wilde aaien. Ze zei, dat dat de laatste tijd wel vaker gebeurde, waardoor ze voorzichtiger geworden was met kinderen rondom haar hond. Ook naar andere honden reageerde haar hond chagrijniger. Vroeger vond haar hond alles leuk en niets te dol, maar door haar ouderdom, dacht ze, kon ze waarschijnlijk niet meer zoveel aan.

Een goede beweging voor de opgroeiende oudere pup is belangrijk!

  • Posted on: 7 December 2020
  • By: paulinemontizaa...

In een vorige blog ( juli 2020) heb ik het gehad over beweging van de jonge pup van 2 tot 8 maanden. In die leeftijdsfase groeit een pup nog erg snel en zijn de botten, spieren, pezen en banden nog niet zo sterk. Nu wil ik iets meer vertellen over de pup in de leeftijdsfase van 9 tot 12 maanden. In deze fase heeft de pup toch wel 80 tot 85% van zijn volwassen gewicht bereikt. Met de juiste beweging in de jonge pupfase zullen zijn spieren, pezen en banden al sterker zijn, maar ze zijn nog niet op volle sterkte. Je hond is nog een pup!

teken en de ziekte van Lyme

  • Posted on: 8 November 2020
  • By: paulinemontizaa...

Met het goede weer is het fijn om erop uit te gaan met je hond. Toch is er voorzichtigheid geboden, want helaas is de lente tot en met de herfst de tijd van de teken. Zoals onlangs in het nieuws werd verteld, neemt het aantal teken in Nederland de laatste jaren sterk toe. Bij het lopen door hoog gras of begroeiing kunnen jij of de hond een tekenbeet oplopen. Dit kan zijn in park, bos, hei, maar ook in je eigen tuin. Ongeveer 1 op de 5 teken in Nederland draagt de bacterie Borrelia burgdorferi in zich mee, die de ziekte van Lyme veroorzaakt.

De jonge pup en beweging

  • Posted on: 8 November 2020
  • By: paulinemontizaa...

 

Bewegen is van belang voor een goede ontwikkeling van een pup
Een pup in huis brengt veel plezier, maar brengt ook verantwoordelijkheid voor een goede zorg met zich mee. Eén van de vragen waar een eigenaar vaak mee worstelt is of hij de hond de juiste hoeveelheid beweging geeft. Het lijkt een lastige vraag en daar is ook geen kant en klaar antwoord op. Wel zijn er een aantal richtlijnen, waar je je aan vast kunt houden.