Eerste afspraak

Voor een Canine Bowen behandeling voor uw hond kom ik gewoonlijk naar u toe. Een hond voelt zich over het algemeen het prettigst in zijn eigen omgeving. Een eerste consult begint met een uitgebreid intakegesprek. Dit geeft uw hond de tijd om aan mijn aanwezigheid te wennen en geeft mij de mogelijkheid om hem te observeren. Door uw informatie en mijn observatie krijg ik een beeld van uw hond en het probleem. Afhankelijk van de reacties van uw hond wordt besloten of dit gelijk gevolgd kan worden door een lichamelijk onderzoek en een behandeling.

Bij de behandeling houd ik rekening met uw hond. Spanning bij de hond vermindert namelijk het effect van de therapie. Een consult duurt ongeveer 1 uur, waarvan de behandeling ca. 20 minuten in beslag neemt. Tijdens de behandeling zijn er korte pauzes, waarin het lichaam de informatie van de Bowenmoves kan verwerken.

Over het algemeen zijn na 2 tot 3 behandelingen veranderingen te zien, die wijzen op beweging in het ziekteproces of herstel ervan. Tijdens het consult krijgt u advies over de nazorg. Het zorgvuldig uitvoeren hiervan draagt bij aan een zo groot mogelijk effect van de behandeling.

Van de behandelingen van uw hond wordt een dossier gemaakt. Uw privacy wordt gewaarborgd d.m.v. mijn privacybeleid opgesteld volgens de AVG wetgeving.